Patient Flow Management in nieuw perspectief

De nieuwe realiteit die is ontstaan in verband met het coronavirus heeft vergaande gevolgen. Het dwingt vrijwel iedereen om na te denken over het anders- of soms helemaal opnieuw inrichten van processen om aan te sluiten op de veel benoemde ‘1,5 meter economie’. Er moet een omgeving gecreëerd worden waarin zowel de eigen medewerkers, alsook patiënten, bezoekers en relaties een zo goed mogelijk beschermde werk- en verblijfsomgeving wordt geboden.
Nu ziekenhuizen en andere gezondheidszorg instellingen de reguliere poliklinische behandelingen weer op gedoseerde wijze aan het opstarten zijn, komt ook de vraag naar voren hoe de patiëntenstroom optimaal gedoseerd en gestuurd kan worden om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in dezelfde (wacht)ruimten verblijven.

Dit onderwerp staat tijdens het webinar ‘Patient Flow Management in nieuw perspectief’ centraal. Hierbij worden praktische oplossingen behandeld die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden in relatie tot de aanmeldzuilen. Ook wordt geschetst welke nieuwe toepassingen in de toekomst mogelijk bij kunnen dragen aan de juiste balans tussen een efficiënt en veilige en patiëntgericht aanmeldingsproces. Daarnaast zijn deelnemers in staat om praktijkwensen en suggesties vanuit hun eigen organisaties voor te leggen.

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen zijn:

  • Proces gerelateerd; hoe kunnen door intelligente sturing van de wachtrij volle wachtkamers worden voorkomen?
  • Systeem inrichting gerelateerd; welke mogelijkheden bestaan er om bij aanmeldzuilen het aantal aanrakingen van het scherm te minimaliseren?
  • Product gerelateerd; welke aanpassingen zijn er mogelijk met betrekking tot aanmeldzuilen om de hygiëne en gemak te vergroten

Naast bovengenoemde opties die op zeer korte termijn kunnen worden doorgevoerd wordt ook aandacht besteed aan de mogelijkheden voor het digitaal aanmelden van patiënten via hun smartphone (Personal Visit Page en mobile app).

  • Hoe kunnen door intelligente sturing van de wachtrij volle wachtkamers worden voorkomen?

  • Welke mogelijkheden bestaan om bij aanmeldzuilen het aantal aanrakingen van het scherm te minimaliseren?
  • Welke toepassingen bestaan er met betrekking tot de aanmeldzuilen om de hygiëne en het gemak te vergroten?

Natuurlijk verschilt de inrichting van het patiënt logistieke proces per ziekenhuis. Om deelnemers aan de sessie in staat te stellen hun organisatie specifieke vragen over het onderwerp te stellen, is er aan het eind een interactie Q&A sessie voorzien waarin de PFM specialisten van Logis.P vragen kunnen behandelen van de deelnemers. Daarbij zijn we benieuwd welke vraagstukken met betrekking tot het onderwerp binnen uw organisatie het meest actueel en relevant zijn.

Dit webinar is interessant voor zowel verantwoordelijken op het gebied van patiënt logistieke processen, alsook voor applicatiebeheerders van het patient flow management systeem. Uiteraard voor ziekenhuizen of GGZ instellingen die al gebruik maken van de oplossingen van Logis.P, maar ook voor ziekenhuizen die hier nog geen gebruik van maken. De intelligente wachtrij sturing kan namelijk eenvoudig worden toegepast in combinatie met vrijwel alle ZIS/EPD systemen.

Het webinar is -alleen of samen met collega’s- eenvoudig en comfortabel te volgen vanachter uw eigen bureau via PC, laptop of tablet.

Het webinar wordt op meerdere data gehouden. Bij inschrijving kiest u de datum die voor u past. Aan deelname zijn vanzelfsprekend geen kosten verbonden.

WANNEER

DATUM15, 18, 20 & 28 mei
TIJD10.00 – 10.45 uur
DEELNEMENInschrijven

meer weten? Bel 038 – 423 4348

Wollen Sie mehr über Logis.P wissen?

Das freut uns! Wenn Sie Fragen an uns haben, oder uns persönlich kennenlernen wollen, füllen Sie bitte untenstehendes Formular aus. Wir melden uns umgehend bei Ihnen zurück!