De evolutie van patient flow management: nieuwe trends en vooruitzichten

Logis.P. schrijft helder blog over patient flow management

In de snel evoluerende wereld van patient flow management worden nieuwe trends en ontwikkelingen steeds zichtbaarder. In dit blog bekijken we enkele opkomende trends en voorspellingen op het gebied van patient flow management en leer je hoe Logis.P hierop anticipeert om optimale patiëntenstromen te waarborgen.

 

Van aanmeldzuil naar smartphone

Een van de meest opvallende trends, gedreven door technologische vooruitgang en veranderende behoeften van zorginstellingen en patiënten, is de verschuiving van traditionele aanmeldzuilen naar mobiele aanmelding via smartphones. Terwijl aanmeldzuilen voorheen werden gebruikt om patiënten, cliënten of bezoekers te registreren, wordt deze functionaliteit nu steeds vaker overgenomen door mobiele applicaties. Met zo’n 94% van de Nederlanders die een smartphone bezit, is het logisch dat deze trend zich doorzet als een integraal onderdeel van de patiëntreis. Logis.P erkent het belang van een laagdrempelige ervaring en streeft naar een inclusieve patiëntreis, waarbij alle informatie digitaal beschikbaar is en patiënten op maat worden bediend, ongeacht hun digitale of taalvaardigheid. Informatie en updates, zoals bijvoorbeeld wachttijden, kunnen indien gewenst, direct naar de smartphones van patiënten worden gestuurd.

 

Veiligheid als topprioriteit

Binnen de wereld van trends mag de term veiligheid uiteraard niet ontbreken. Vanzelfsprekend blijft dit een topprioriteit binnen patient flow management. Patiënten, cliënten en andere gebruikers hechten immers veel waarde aan de veiligheid van hun gegevens, en terecht. Bij Logis.P zorgen we ervoor dat alle gegevens veilig worden verwerkt en dat privacy gewaarborgd blijft. Onze systemen zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak in combinatie met maximale beveiliging, zodat patiënten (én zorgaanbieders) met een gerust hart gebruik kunnen maken van onze diensten.

 

Netwerkzorg versus eigen systemen

Een andere belangrijke trend is de verschuiving naar netwerkzorg, waarbij de regie steeds meer bij de patiënt zelf komt te liggen. In deze situatie is een patiënt ‘klant’ bij meerdere zorgaanbieders, en ontstaat de behoefte aan inzicht in- en laagdrempelige toegang tot verschillende systemen van verschillende leveranciers. Deze veranderde vraag vereist dat er flexibele en open systemen zijn, die in staat zijn om naadloos samen te werken met andere organisaties en systemen. Daarom zorgen we ervoor dat onze systemen open en toekomstbestendig zijn, zodat ze naadloos kunnen meegroeien met de veranderende behoeften van de zorgsector.

 

Digitalisering is geen doel op zich

We vinden het overigens belangrijk om te benadrukken dat digitalisering geen doel op zich is, maar een middel om de zorg voor patiënten te verbeteren. Bij Logis.P geloven we in het leveren van oplossingen die daadwerkelijk waarde toevoegen voor zowel zorginstellingen als patiënten. Onze systemen zijn ontworpen met het oog op maximale efficiëntie en effectiviteit, zodat zorgprofessionals zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: het welzijn van de patiënt.

 

Alleen ga je sneller. Samen kom je verder.

Wil je verder praten over dit thema? Of loop je al langer rond met een vragen over die ene IT-casus? Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe Logis.P je zorginstelling kan ondersteunen bij het optimaliseren van de patiënt flow. We zijn er om te helpen bij het realiseren van je doelen op het gebied van digitale oplossingen voor de zorg.

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P