Dit zijn wij, dit is Logis.P

In 2008 kwam vanuit een ziekenhuis in Zwolle de vraag aan de IT-manager om een oplossing te bedenken voor de lange wachtrijen in het ziekenhuis. Dit resulteerde in een oplossing met aanmeldzuilen waarbij de patiënt centraal stond. Het concept van de aanmeldzuil binnen de ziekenhuizen was hiermee geboren.

Ervan overtuigd dat organisaties succesvoller zijn door digitalisering en zelfbediening de toekomst is, werd in 2011 Logis.P, specialist in Patiënten LOGIStiek opgericht. 

Als eerste in Nederland begon Logis.P met het verkopen van aanmeldzuilen met bijbehorende software aan diverse ziekenhuizen die de patiënten logistiek wilden optimaliseren. Aanvankelijk liep de verkoop via een reseller, maar sinds 2018 levert het Zwolse bedrijf de software, benodigde hardware, support en expertise voor de inrichting en implementatie, rechtstreeks aan haar klanten.

In de loop der jaren heeft Logis.P op basis van vragen van klanten het aanbod verbreed. Het resultaat: een geïntegreerd portfolio bezoekers logistiek en managementoplossingen, met toepassingen voor afspraakmanagement, aanmelding, routering en wachtrijmanagement. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in patient flow management in Nederland en verovert nu de rest van de markt in Europa. 

Met de acquisitie van Promed Audiovisueel in 2023 heeft Logis.P haar portfolio gericht uitgebreid als totaal dienstverlener in het verbeteren van de informatievoorziening via (o.a.) narrowacasting. 

Wat we doen

Wat we doen

Logis.P gelooft dat automatisering helpt bij een gastvrije en efficiënte bezoekersbeleving; die loopt van het bevestigen van een afspraak tot aan het ontvangst plus bijbehorende routering en verwachtingsmanagement van bezoekers. Logis.P helpt met het in kaart brengen van de visitors journey en lost knelpunten pragmatisch op met technologie. De ervaring van de bezoeker met het maken van een afspraak, aanmelden, routering en informatievoorziening tijdens het wachten is daarin leidend en Logis.P streeft ernaar deze zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

 

Uitgangspunt voor alle producten en diensten van Logis.P is altijd geweest dat de bezoeker (patiënt, cliënt, burger of klant) in staat is zelf meer regie te voeren over het ontvangstproces tijdens zijn bezoek; van het eerste contact met de organisatie totdat de bezoeker de afspraak binnenloopt. Door integratie van een aanmeldzuil of mobiele applicatie met allerlei verschillende bedrijfssystemen worden de informatievoorziening, flexibiliteit en efficiëntie verhoogt, wat resulteert in een verbeterde klantbeleving en een reductie van de kosten voor de organisatie.

Door de inzet van slimme software en selfservice technologie geeft Logis.P organisaties meer controle over patiënt- en bezoekersstromen.

Feiten en cijfers

 +

0
Tevreden klanten

Het merendeel van onze klanten uit verschillende Europese landen werkt al meerdere jaren met ons samen. Vooral onze ‘can-do’ mentaliteit wordt gewaardeerd. Met name in de zorg zijn wij inmiddels marktleider.

+

0
Actieve integraties​

Het open karakter van onze software zorgt ervoor dat we eenvoudig aansluiting vinden bij verschillende bestaande systemen of onze functionaliteiten opgenomen worden in applicaties van anderen.

0
Aanmeldingen per dag

Het aantal mensen dat totaal via ons systeem aangemeld, geregistreerd, begeleid en geïnformeerd wordt neemt met de dag toe. De structuur van onze applicaties maakt het toepasbaar binnen zowel grote-, als kleine organisaties.

0
ISO

Veilig omgaan met data en AVG-proof werken is voor ons vanzelfsprekend. Onze certificeringen van het informatiebeveiligings managementsysteem, zowel ISO 27001 als NEN 7510, vormen hiervoor een waarborg.

Onze aanpak

Bij de keuze voor een Patient / Customer Flow Management-oplossing komen veel facetten kijken. Wij hechten er veel waarde aan u in een vroeg stadium te adviseren en gezamenlijk na te gaan wat de best passende oplossing is voor uw organisatie. Daarvoor hanteren wij het volgende stappenplan. Zo profiteert u het meeste van onze ervaring en best-practices.

1. Intake

De eerste stap bestaat uit de kennismaking en een voorgesprek met de initiatiefnemer en/of projectleider. Hierin stemmen we af wat de belangrijkste wensen en doelstellingen van de organisatie zijn. Hierin verkennen we het onderwerp en bepalen we de (globale) scope. Doel is om input te verzamelen voor een inspiratiesessie voor een bredere delegatie, die afgestemd is op de wensen en uitgangssituatie van de organisatie.

2. Inspiratiesessie

In een sessie van ca. 2,5 uur schetsen we de verschillende scenario’s, mogelijkheden en toegevoegde waarde van de diverse functionaliteiten. We raden aan om een brede delegatie aan te laten sluiten bij de sessie, omdat het optimaliseren van de patiëntenlogistiek of de bezoekersstroom veel afdelingen en functionarissen raakt. Dit varieert van de front-office, poliklinieken, ICT, bedrijfsvoering, communicatie tot en met de financiële administratie. Als er na de inspiratiesessie belangstelling bestaat om te verkennen of een project realiseerbaar is, kan een informatie workshop worden gepland.

3. Informatie workshop

In een aantal deep-dive sessies wordt met betrokkenen inhoudelijke informatie uitgewisseld over onder andere de Techniek (zoals ICT infrastructuur/koppelingen), het Proces (zoals concept en inrichting, businesscase, terugverdientijd) en de Implementatie (zoals aanpak, werkwijze, benodigde resources). Het doel van de Informatie workshop is tweeledig; de organisatie wordt geïnformeerd over de impact van het project en kan zich daardoor beter voorbereiden. Anderzijds biedt het ons goed inzicht om een gerichte offerte te kunnen opstellen om het project succesvol te kunnen uitvoeren.

4. Implementatie

Als u heeft gekozen voor Logis.P, wordt de realisatie van de projecten uitgevoerd door een deskundig DevOps team. Zij werken volgens de Agile methodiek, waardoor efficiënter en sneller een beter projectresultaat wordt bereikt. De praktijk wijst uit dat de Agile methodiek veel flexibiliteit en (bij-)stuurelementen biedt in het project. Dit komt goed van pas in een snel veranderende omgeving en biedt ruimte voor voortschrijdend inzicht omtrent bepaalde vraagstukken.

5. Support

Ook na ingebruikname waarborgen we een vlekkeloze werking van het systeem. De oplossing is bewezen stabiel. Mocht zich toch een vraag of probleem voordoen; onze afdeling support is bereikbaar via de support-portal en telefoon om vragen adequaat af te handelen en ondersteuning te bieden. 

 

Een waarborg voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze services is de ISO certificering van het informatiebeveiligings managementsysteem.

Benieuwd hoe wij uw Visitors Journey kunnen optimaliseren?

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P