Een soepelere patiëntenstroom bij Centrum voor Vroegdiagnostiek

Het Centrum voor Vroegdiagnostiek maakt nu gebruik van de oplossingen van Logis.P, namelijk centraal aanmelden en wachtrijmanagement.

De laatste afdeling van het Antoni van Leeuwenhoek is uitgerust met onze oplossingen. Het Centrum voor Vroegdiagnostiek, dat is gevestigd in het oude Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, gebruikt inmiddels ruim een maand centrale aanmeldoplossingen en wachtrijnotificatie op narrowcasting-schermen.

 

Nieuwe bestemming voor failliet MC Slotervaart

In een vleugel van het in 2018 failliet verklaarde MC Slotervaart is het Centrum voor Vroegdiagnostiek opgezet. Hier kunnen oncologische aandoeningen in een vroeg stadium worden opgespoord bij mensen, die nog niet ziek en nog geen patiënt zijn. Door er vroeg bij te zijn, neemt de kans op genezing enorm toe. Het centrum is al een tijd operationeel, maar er lag nog de discussie over hoe de logistiek het beste gewaarborgd kon worden. Men wilde graag zo veel mogelijk gebruikmaken van innovaties.

 

“Het is belangrijk om de mensen de bevestiging te geven dat het goed is dat zij er vroeg bij zijn en wij zorgen dat je goed wordt geholpen. Dit vraagt om een bepaalde focus en uitstraling”, aldus Wouter van de Kamp, projectleider binnen de servicediensten van AVL.

 

De hoofdlocatie van het Antoni van Leeuwenhoek maakt al jaren gebruik van centrale en decentrale aanmeldoplossingen. Bij de bloedafname worden daarnaast ook nog wachtrijmanagement toegepast en patiënten opgeroepen via narrowcasting-schermen. Nu ook de laatste afdeling is voorzien, wordt overal dezelfde technische standaard gehanteerd en kunnen patiënten zich op de vertrouwde manier door het ziekenhuis bewegen.

 

Oproepmogelijkheid voor behandelaren

Het project is bijna afgerond. De centrale aanmeldoplossing is operationeel en ook kunnen patiënten op de narrowcasting-schermen in de wachtruimte zien of en hoeveel extra wachttijd er is. In een volgende fase, die 2022 begint, wordt het ook mogelijk voor behandelaren om patiënten via diezelfde schermen op te roepen, zonder zelf naar de wachtruimte te moeten lopen.

Begin 2022 zal het Centrum voor Vroegdiagnostiek zijn deuren officieel openen. Tot op heden zijn gefaseerd al de prikpost, CT en MRI geopend.

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P