Logis.P-er in beeld: Ronald Vos

Maak kennis met Ronald!

Vandaan stellen wij Ronald aan u voor. Hij is al ruim 10 jaar in dienst als Chief Technology Officer en verteld wat meer over zichzelf.

 

Ik ben CTO (Chief Technology Officer) waarbij mijn rol vooral draait om product management. Ik kijk naar de nieuwe ontwikkelingen in de markt, overleg met bestaande klanten en draai bij nieuwe features mee bij de uitrol en onderzoek de initiële uitkomsten daarvan met onze teams. Zodoende zorgen we voor een innovatief product dat meegroeit met onze klanten.

 

Sinds juni 2012 werk ik bij Logis.P, inmiddels dus al 10 jaar. Daar begon ik als softwareontwikkelaar, in eerste instantie de enige programmeur samen met de toenmalige directeur. Door de jaren heen heb ik veel verschillende rollen gehad zoals teamleider, projectleider, software architect, privacy officer en nu dus CTO.

 

Gedurende de jaren is het mijn missie geworden om producten te maken dat goed aansluiten op de praktijk en daadwerkelijk gebruikt worden. Te vaak was ik als softwareontwikkelaar teleurgesteld dat ik iets gemaakt had dat niet overeenkwam met verwachtingen van anderen, of dat het wel aan verwachtingen voldeed maar door andere oorzaken toch niet het effect had wat men voor ogen had. Dit komt door de simpelste dingen die je niet zou verwachten. Zo is er soms te weinig draagvlak doordat mensen niet worden meegenomen het proces. Maar het gebeurde ook dat we fanatiek bezig waren met het oplossen van een probleem wat achteraf niet bestond.

 

Een voorbeeld hiervan is een fancy realtime wayfinding app die een patiënt van A naar B navigeert binnen een ziekenhuis. Hier hebben we jaren aan gewerkt om uiteindelijk als feedback te krijgen dat men zich dronken voelt als men met de app rondloopt. Wij dachten heilig dat dit de oplossing was, maar achteraf waren wat plaatjes van een plattegrond en tekstuele instructies veel effectiever! Dit hadden we ook getest met een arts die blind was en hij kon daar goed mee overweg. De tekst werd voorgelezen op zijn iPhone. Super enthousiast waren we, omdat het zo goed werkte. Vervolgens bleek dat een specifieke app eigenlijk helemaal niet nodig was. De uiteindelijke oplossing is een tekst geworden op het bonnetje dat je krijgt bij een bezoek aan het ziekenhuis. Patiënten wisten waar ze naartoe moesten zonder moeite van hun kant. Aannames zijn gevaarlijk.

 

Technische zaken oplossen of faciliteren is mijn sterke kant maar er komt zoveel meer bij kijken om iets tot een succes te maken. Belangrijk is dat je jezelf blijft uitdagen en open staat voor nieuwe ideeën. Altijd nieuwsgierig blijven. Mijn vrouw en dochter (3 jaar nu) zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven en hebben mij dit doen inzien. Zij komt uit Spanje en heeft mij een ander perspectief gegeven op vele onderdelen van mijn leven. Cultureel verreikte zij mij onder andere met tapas en sleept zij mij simpelweg mee naar nieuwe plekken (Gran Canaria) waar ik zelf nooit naartoe zou gaan. Zij beweegt mij wanneer dat nodig is. Als je ooit in Madrid bent geef me dan een seintje, grote kans dat ik daar ook ben.

 

Het tweede element dat mijn perspectief flink veranderd heeft is mijn studie, een EMBA (Executive Master of Business Administration) bij Rotterdam School of Management. Deze heb ik in succesvol afgerond in december 2021. De reden dat ik aan deze studie begon was om mijn kennis te verbreden en mijn eerdergenoemde missie te versterken. Als techneut, had ik niets met termen als stakeholder management, behavorial marketing of strategy mapping. Financial management ook niet; Als je de beste oplossing wilt hebben, dan betaal je daar toch gewoon voor?  Uit de praktijk blijkt toch anders. Al deze factoren spelen een rol en kan ik meenemen in mijn gereedschapskist voor de toekomst. Daarnaast heeft mij mijn studie een netwerk gebracht waar ik altijd terecht kan voor hulp bij de moeilijkste uitdagingen.

 

Mijn volgende uitdaging wordt een tweede dochter, uitgerekend eind november. De Nederlandse traditie zegt dat je het geslacht en de naam geheim “moet” houden tot de geboortedag. De Spaanse traditie is daarin toch wat eenvoudiger. Haar naam wordt “Olivia”. Dat is makkelijk om alvast de passende kadootjes te kopen 😉

 

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P