De kracht van samenwerken in de zorg: 1 + 1 = 3

Om de grotere vraag in de markt op te lossen, bundelen we onze krachten met gespecialiseerde partners. We noemen een paar mooie voorbeelden voor de patiëntreis.

Logis.P staat bekend om oplossingen waarmee logistieke patiëntprocessen geoptimaliseerd worden. Op deze manier willen we onder andere de werkdruk verlagen en de patiëntreis verbeteren. Dit zijn specialistische deeloplossingen voor vragen die in de zorgmarkt spelen. Om de grotere vraag in de markt op te lossen, bundelen we onze krachten met een aantal gespecialiseerde partners. Op deze manier ontstaat er een synergie, waardoor we snel innovatieve oplossingen kunnen bieden. Het resultaat: je krijgt voor elke uitdaging de beste oplossing. We leggen de kracht van deze samenwerkingen uit en noemen een paar mooie voorbeelden.

 

Een all-in-one systeem of best of breed?

Iedereen heeft een specialisme. Dat van ons is het optimaliseren van logistieke patiëntprocessen. Omdat we geloven in de ‘kracht van kennis’ en open systemen, werken we bij voorkeur liever samen met specialisten die expert zijn in hun vakgebied. Door samen te werken vanuit een eigen specialisme kunnen we veel sneller innoveren en uiteindelijk patiënten op elk gebied de beste oplossing bieden.

 

De patiëntreis staat voorop

De patiëntreis staat in dit proces altijd voorop: hoe kunnen we hen het beste faciliteren? En op welke wijze profiteert de opdrachtgever ervan? Door samen te innoveren! Daardoor kunnen we als specialist meer diepgang bereiken en sneller werken. Meer, omdat we verschillende krachten bundelen. Sneller, omdat we niet alles zelf en opnieuw uit hoeven te vinden. Iedere leverancier innoveert op zijn of haar eigen vakgebied, waardoor je focus hebt en dus sneller bent.

 

Verschuiving naar mobiel aanmelden

We zien ook de transitie van het gebruik van klassieke aanmeldzuilen naar het gebruik van de smartphone. Daar waar we vroeger zelf een eigen native aanmeldapp hadden en een eigen indoor navigatiesysteem, doen we dit nu anders. Patiënten die slechts incidenteel in het ziekenhuis zijn, kunnen zich met Smart Visit van Logis.P aanmelden met hun smartphone. Kiest een ziekenhuis voor de implementatie van een ziekenhuis-brede app, zoals o.a. door Funatic wordt aangeboden, dan integreren wij de oplossing via de beschikbare integration API. Aan de achterkant zorgen we ervoor dat de oplossingen aan elkaar gekoppeld worden, zodat er geen wildgroei aan applicaties ontstaat. Aan de voorkant hebben patiënten daardoor alles in één omgeving en profiteren ze van de beste oplossingen. Op deze manier maken we de dienstverlening makkelijk en bieden we meer kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de integraties met Indoor Wayfinding (Eyedog) en BeterDichtbij voor communicatie tussen patiënt en zorgverlener.   

 

Nieuwe innovaties: de zelfmeetkiosk

Om de werkdruk voor verpleegkundigen te verlagen, is binnen ziekenhuizen ook de zelfmeetkiosk tegenwoordig in opkomst. Via deze kiosk kunnen patiënten zelf vitale waardes meten, zoals de bloeddruk, het zuurstofgehalte in het bloed, de hartslag, het gewicht en optioneel ook de lichaamstemperatuur en lengte. Via een samenwerking met Alphatron Medical hebben we de zelfmeetkiosk binnen de bestaande patiëntreis geïntegreerd. Patiënten worden vooraf geïnformeerd  om – voorafgaand aan de afspraak – eerst langs de zelfmeetkiosk te gaan. De gemeten waardes worden vervolgens automatisch in het patiëntdossier gezet, zodat de arts deze gegevens kan inzien. Dit vermindert enerzijds de werkdruk, omdat zorgverleners deze handelingen niet meer hoeven uit te voeren. Anderzijds wordt de patiënt via één systeem eenvoudig en in de juiste volgorde door het gehele proces geleid, waardoor de patiëntreis verbetert. Tijdens de webinars in januari wordt uitgelegd hoe Logis.P en de Alviscan van Alphatron samenwerken voor een optimale patiëntreis.

 

Grote dromen samen ontwikkelen

De samenwerking zoeken we niet alleen op met gespecialiseerde partners, maar ook met ziekenhuizen zelf. We krijgen bijvoorbeeld regelmatig vragen over wat er mogelijk is. Samen met de ziekenhuizen  gaan we om tafel om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Anderzijds willen wij ziekenhuizen ook uitdagen om te innoveren. Onze toekomstdroom is om de patiëntreis zo makkelijk mogelijk te maken. Zo makkelijk dat er bijvoorbeeld een bericht wordt gegeneerd wanneer je van huis moet in verband met files of OV-reistijden tot aan het feit dat er een parkeerplaats voor je is gereserveerd bij de ingang van de polikliniek. Doordat we als leveranciers onze specialismen verder ontwikkelen en aan elkaar koppelen, profiteert de patiënt altijd van het beste van elk onderdeel.  

 

Dus zullen we samen eens om tafel gaan? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees ook eens hoe we -samen met partners- bij Ziekenhuis Gelderse Vallei een optimale digitale patiëntreis gerealiseerd hebben.

 

More news
Categorie

More information

Would you like to find out more about how our solutions work and what their functionalities can do for your organisation? Please submit your details, and one of our professionals will contact you as soon as possible.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P