Terugblik 2021

Wat is er dit jaar eigenlijk allemaal bij ons gebeurd?

December is bij uitstek de maand om even stil te staan bij wat er het afgelopen – ook weer bijzondere – jaar is gebeurd. En ondanks de bijzondere situatie is dat voor Logis.P best wat geweest! Wij bieden u graag een korte impressie wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht. 

10 jaar Logis.P! 

In de afgelopen 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot marktleider in de zorg als het gaat om het optimaliseren van patiëntenlogistiek. Met klanten in binnen- en buitenland worden op steeds meer plekken bezoekersstromen geoptimaliseerd en hierdoor efficiency én gastvrijheid gewaarborgd. 

Dat we daarbij veel waarde hechten aan langetermijnrelaties blijkt uit het feit dat we diverse klanten die al 10 jaar gebruik maken van de Logis.P oplossingen een waarde cheque mochten overhandigen. Tot deze klanten van het eerste uur behoren o.a. het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Martini Ziekenhuis, Rivas, Treant Zorggroep, Rijnstate en VieCuri.  

 

Helaas konden vanwege de corona beperkingen niet alle door ons geplande festiviteiten doorgaan, maar we hebben het 10-jarig bestaan zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. In het voorjaar hebben we voor alle collega’s en oud-collega’s een open huis en BBQ gehouden om gezamenlijk te proosten. 

Heidelberg

In september hebben we met alle collega’s en partners een fantastisch weekend in Heidelberg doorgebracht en genoten van al het moois dat deze historische stad aan de Neckar te bieden heeft. De keuze voor dit bezoek aan Duitsland was niet geheel willekeurig; In 2020 mochten wij de chirurgische afdeling van de Universiteitskliniek Heidelberg voorzien van een gedigitaliseerd aanmeld- en oproepproces. 

Logis.P Universe platform 

Alle functionaliteiten die in de loop van de jaren in Digidesk zijn ontwikkeld hebben we ondergebracht in een volledig vernieuwd, browser based software platform: Logis.P Universe. Het sluit volledig aan op alle gangbare standaarden op gebied van toegankelijkheid en beveiliging. Door de vernieuwde opzet is het beheer van de applicatie sterk vereenvoudigd en kunnen wijzigingen sneller en eenvoudiger worden doorgevoerd. De nieuwe architectuur maakt het mogelijk om de applicatie als cloud service aan te bieden. Dat deze mogelijkheid aansluit op de huidige marktontwikkeling, blijkt onder andere uit het feit dat GGNet momenteel een project uitvoert om de bestaande Logis.P on-premise versie te migreren naar Universe in de cloud. 

Overigens kan het Universe platform ook gewoon ingezet worden binnen de eigen infrastructuur, iets wat dit jaar binnen het Rode Kruis Ziekenhuis is opgeleverd. 

  
Klanten die nog gebruik maken van de huidige Logis.P versie zullen de komende tijd ook gaan migreren naar het nieuwe platform, aangezien nieuwe ontwikkelingen volledig gericht zijn op het Universe platform. 

Oplossingen in de praktijk

Naast alle festiviteiten hebben we uiteraard ook hard gewerkt aan projecten om passende oplossingen te bieden zodat onze opdrachtgevers hun bezoekersstromen optimaal kunnen inrichten.

Optimalisatie van het inschrijf- en aanmeldproces en inzet van de Personal Visit Page

 Zowel binnen Zuyderland en Meander Medisch Centrum. Integrale projecten op de ziekenhuislocaties als de buitenpoli’s. Een integrale aanpak om het proces te optimaliseren. In eerste instantie via Selfservicepunten en daarnaast via de smartphone door middel van de Personal Visit Page. Zuyderland is begin dit jaar live gegaan met fase 1, Meander is dit jaar gestart met de implementatie.   

 

Bloedafname; van vrije inloop naar ‘Op afspraak’
Onder invloed van corona is het niet gewenst om te veel mensen tegelijk in de wachtkamer te hebben. Piekdrukte kan worden voorkomen door inzet van Smart Appointment. Patiënten kunnen zelf een beschikbaar tijdslot reserveren via internet. Wachtrijsturing op locatie wordt geoptimaliseerd door inzet van aanmeldzuilen in combinatie met oproepschermen. Onder andere RHMDC, Treant en Rijnstate hebben deze oplossing dit jaar ingezet of verder uitgebreid.   

 

Integratie met Funatic patiëntenportaal-/app  
Een optimale digitale patiëntreis met naadloze aansluiting voor de patiënt op locatie? Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft het gerealiseerd. Het afgelopen jaar hebben we bij ZGV zowel het decentraal aanmeldproces gefaciliteerd, alsook de integratie met de Funatic app. Zo kunnen patiënten zich aanmelden via de app, zonder gebruik van de centrale aanmeldzuil.    

 

 

Radiotherapie
De afdelingen Radiologie en Radiotherapie nemen in veel ziekenhuizen een bijzondere positie in. Zeker wanneer voor de diagnostiek en/of bestralingen gebruik wordt gemaakt van een andere toepassing dan het ZIS/EPD. Doordat de Logis.P toepassing met alle bronsystemen kan koppelen vormt dit geen enkel probleem. Zo heeft de afdeling Radiotherapie van het UMC Utrecht het aanmeldproces verder geoptimaliseerd door de koppeling met MOSAIQ en de migratie naar het Universe Platform. Daarbij kunnen patiënten ook een parkeerticket uit de aanmeldzuil verkrijgen, voorzien van kenteken. 

 

Speciale poliklinieken 
Op de locatie van met voormalige Slotervaart Ziekenhuis heeft het Antoni van Leeuwenhoek een aparte poli ondergebracht; het Centrum voor Vroegdiagnostiek (CVV). Om op deze poli de patiënten logistiek te stroomlijnen wordt wachtrijmanagement ingezet voor bloedafname en het aanmeld- en oproepproces ondersteund met de Logis.P applicatie.  

Hybride werken in een vernieuwde omgeving 

De nieuwe realiteit zorgt ervoor dat (samen)werken bestaat uit een mix van op afstand vergaderen, werken vanuit huis en ontmoeten op kantoor. Om dat optimaal te faciliteren hebben wij op ons kantoor in Zwolle de bovenste verdieping volledig verbouwd. En het resultaat mag er zijn! Meer flexwerkplekken en vergaderruimtes om optimaal (digitaal) te kunnen overleggen. Een moderne inrichting met behoud van de karakteristieke kenmerken van het historische pand. 

 

Blijf op de hoogte en groei met ons mee 

Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat we dit jubileum jaar ook onze website volledig vernieuwd hebben, met een overzicht van de oplossingen om een optimale bezoekersstroom te waarborgen. Als u niks wilt missen van de ontwikkelingen, volg dan zeker ook ons bedrijfsprofiel op LinkedIn 

Groei was er ook binnen het team van Logis.P: In de zomer mochten wij twee nieuwe collega’s verwelkomen, die ons zullen versterken bij de Marketing en Sales activiteiten. Benieuwd hoe het is om deel uit te maken van het Logis.P team en van het vernieuwde kantoor uw werkplek te maken? Hou dan vooral onze vacature pagina in de gaten en groei mee met Logis.P! 

Wij wensen u namens het hele team een fantastisch en gezond 2022 toe!

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P