Het DNA van Logis.P – van idee tot marktleider

Met hun focus op het digitale aanmeldproces in ziekenhuizen zorgt Logis.P voor meer patiënttevredenheid en efficiëntie in de zorg.

De reis van digitalisering in de zorg is een boeiende en langdurige reis. Logis.P heeft de afgelopen tien jaar het digitaal aanmeldproces weten te veranderen en zich toegewijd aan het leveren van de digitale oplossing voor optimale patiëntenlogistiek. Sinds de oprichting in 2011 heeft Logis.P een vooraanstaande positie in Nederland veroverd, met nieuwe kansen die zich elders in Europa ontvouwen. Wat zijn de unieke eigenschappen die Logis.P zo succesvol maken?

 

Het verhaal begon in 2008, toen de IT-manager van een ziekenhuis in Zwolle de vraag kreeg of hij een oplossing kon bieden voor de lange wachtrij van patiënten bij de ontvangstbalie. De simpele actie van het aanmelden bij de balie bleek vertragend te werken wanneer iemand met een ingewikkelde vraag opdook. Dit leidde tot het idee van de aanmeldzuil, een schijnbaar eenvoudige, maar doeltreffende oplossing. Elwin Herrebout, Manager Business Solutions bij Logis.P, vertelt over het ontstaan van hun succesvolle oplossing. “Toen de zuil bleek te werken, is vervolgens Logis.P opgericht, met als kernactiviteit het optimaliseren van de patiëntenstroom in zorginstellingen.”

 

Specialist in digitaal aanmelden

Logis.P vond zijn niche door zich te specialiseren in het digitale aanmeldproces in de zorg. Henk Visser, Account Executive bij Logis.P, legt uit: “Wij zijn dé experts op het gebied van digitaal aanmelden. We begrijpen de complexe processen in de zorgsector en hebben, na ervaring in sectoren buiten de zorg, bewust gekozen ons hierop te concentreren.  We ontwikkelen oplossingen waardoor patiënten één directe digitale ingang hebben naar het ziekenhuis, zonder te hoeven navigeren langs verschillende digitale systemen waar afspraken en orders uit afkomstig zijn. Wij maken de benodigde koppelingen voor ieder ziekenhuis, gericht op het gewenste proces binnen de digitale patiëntreis.” Elwin voegt hieraan toe: “We dragen ook bij aan een efficiënte zorgorganisatie en zorgen dat afspraken tussen verschillende afdelingen op elkaar aansluiten. Dit leidt tot efficiënte zorg en een optimale patiëntervaring.”

 

De kracht van ervaring

Waar haalt Logis.P al deze kennis vandaan? Door voortdurend in gesprek te blijven met ziekenhuizen en te luisteren naar hun uitdagingen. Bijvoorbeeld door rondetafelgesprekken te organiseren waar ziekenhuizen ervaringen kunnen delen. Henk legt uit: “Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we steeds verschillende onderwerpen met betrekking tot digitaal aanmelden. De ene keer gaat het over de transitie van aanmeldzuilen naar aanmelden via smartphone, de andere keer over de patiëntenstroom op specifieke afdelingen zoals de Centrale Bloedafname. Zo ontstaat een ‘Patient Flow Community’ waarin ziekenhuizen van elkaar kunnen leren.”

 

Flexibele partner

Elwin benadrukt ook de flexibiliteit van Logis.P: “Elk ziekenhuis is anders, maar we zorgen ervoor dat we altijd kunnen integreren met bestaande digitale systemen. Als organisatie zijn we even flexibel en zetten we voor ieder individueel project onze ervaring in. Daar waar we bekend staan om in varianten mee te denken met de klant (onze will to please), brengen we nu de ‘best practices’ naar voren tijdens implementaties. We begrijpen wat de markt nodig heeft en helpen klanten daarmee verder.”

 

Innovatief

“Ten slotte blijven we vernieuwen en ontwikkelen,” zegt Elwin enthousiast. “Het aanmelden met een smartphone bij een aanmeldpunt met onze SmartVisit-oplossing is ondertussen gemeengoed geworden. Maar wij blijven doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een efficiënt proces en een gastvrije ontvangst voor de patiënt. We zijn dus allang geen zuilenleverancier meer, maar dé innovator voor efficiëntie in de zorg.”

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P