Betere patiëntinformatie op de SEH? Profiteer van ons gratis Zorg & ICT aanbod!

De wachttijd en onduidelijke informatie is een groot probleem op de SEH. Het leidt vaak tot frustratie bij patiënten en zorgverleners. Dit is onze oplossing!

Bedenk je eens hoeveel vermijdbare patiëntvragen jouw medewerkers iedere dag beantwoorden? En hoeveel rustiger het in de wachtkamer van de Spoedeisende Hulp zou zijn als patiënten beter begrepen waarom ze lang moeten wachten? We leggen uit wat de oplossing is!

 

Geïnformeerde patiënten = winst behalen

Een niet goed geïnformeerde patiënt kan meer kosten dan je denkt. Zowel in tijd als in patiënttevredenheid en het werkplezier van zorgverleners. Medewerkers zijn dagelijks een hoop tijd kwijt aan het beantwoorden van vermijdbare vragen, waardoor ze minder tijd hebben voor andere belangrijke of urgentere zaken. Er zijn zelfs verpleegkundigen en artsen die bewust de wachtkamer van de SEH vermijden, omdat ze weten dat ze dan veel vragen krijgen van onzekere en regelmatig ook gefrustreerde of boze patiënten.

 

Onderzoek op de SEH

De afgelopen jaren is het steeds drukker op de afdeling Spoedeisende Hulp geworden, waardoor ook de wacht- en doorlooptijden steeds vaker oplopen. Omdat veel ziekenhuizen hiermee kampen, hebben we een paar jaar geleden onderzoek gedaan naar de informatievoorziening voor patiënten op de SEH. De patiënten klaagden het meest over de (ervaren) wachttijd en de informatievoorziening hierover. Patiënten geven aan meer behoefte te hebben aan informatie over de werking van de SEH, de wachttijd, de actuele drukte, updates rond vertragingen, de redenen waarom ze moeten wachten, waar de patiënt zich in het zorgproces bevindt en inzicht in de eigen status en urgentie. Ook hebben patiënten graag iets te doen tijdens het wachten en hebben ze behoefte aan geruststelling.

 

Van onderzoek naar oplossing

Herkenbaar in jullie ziekenhuis? Dan is er goed nieuws, want het tweede deel van het onderzoek bestond uit het ontwikkelen van een systeem dat deze problemen kan verminderen. Deze oplossing bestaat uit drie onderdelen die zowel in combinatie alsook los van elkaar ingezet kunnen worden. Het betreft:

  1. Informatieve (meertalige) animatieclip met uitleg over de werking van de SEH in 3 minuten
  2. Real-time druktedashboard
  3. Gepersonaliseerde wachttijdinformatie via de smartphone van de patiënt

Een korte impressie uit de animatie zie je hier:

Ontvang de SEH animatie gratis!

Wil je de hele animatie inzetten op de SEH van jouw ziekenhuis? Kom dan naar de Zorg & ICT beurs! Dit is het grootste health en tech event van Nederland waar jaarlijks (zorg)professionals samenkomen om inspiratie op te doen over de nieuwste slimme technologieën en relevante ICT-oplossingen. Uiteraard zijn wij aanwezig en demonstreren we onze slimme oplossingen waarmee de patiëntreis verbeterd wordt. Daarnaast kun je ook gratis de informatieve animatie aanvragen om te tonen op narrowcasting schermen in de wachtkamer van de SEH. De beurs is van 9 t/m 11 april in Jaarbeurs Utrecht. 

 

Heb je ons gemist op de beurs, maar wil je wel de SEH animatie gratis inzetten in de wachtkamer? Geen probleem! Neem hier contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze oplossing en de animatie!

 

Meer nieuws
Categorie

 Meer weten?

Wilt u meer weten over de werking van onze oplossingen en wat de functionaliteiten voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter en één van onze professionals neemt contact met u op.

Gelukt!
We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw interesse in Logis.P. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Team Logis.P